.
.

New kids on the job

Woensdag 15 maart was behalve de dag van de verkiezingen ook de dag van het ICT Café ‘New kids on the job’. Als het om digitalisering en robotisering gaat, heeft Nederland – en zo ook Den Haag – een goede uitgangspositie: een moderne digitale infrastructuur, innovatieve bedrijven en een goed opgeleide bevolking die ICT massaal omarmt. Hoe zorgen bedrijfsleven, onderwijs en overheid er samen voor dat we deze positie vasthouden en verbeteren? Dat we voorkomen dat we kansen op economisch en maatschappelijk vlak missen en beter nog: de kansen die digitalisering en robotisering bieden juist grijpen? Of… is het al ‘too little, too late’? Deze vragen stonden 15 maart centraal.

Op het programma stond een mini-symposium, met bijdragen van onder meer wethouder Rabin Baldewsingh, Leonard Geluk, voorzitter College van Bestuur Haagse Hogeschool, Ivo Poulissen van ICT Nederland en Kees Verhoeven, D66-kamerlid en IT-politicus van het Jaar 2016. Na het symposium was er de mogelijkheid om neer te strijken op een ‘Smart Sofa’ en verder over het onderwerp in gesprek te gaan én waren er pitches.

Heb je deze editie in de Haagse Hogeschool gemist of wil je het nog eens herbeleven? Bekijk dan het goed gevulde online magazine van de bijeenkomst met video’s van de presentaties en meer! Bekijk ook de foto’s in onderstaand album.

View my Flipboard Magazine.