.
.

Smart City Den Haag

Het thema van het tweede ICT Café was Smart City Den Haag. Wat verstaan we onder de Haagse Smart City? En wat gaan we doen om van Den Haag een bruisende Smart City te maken? Deze vragen stonden deze editie in 2013 centraal.

De ‘triple helix’ van Den Haag gaf voor het eerst inzicht in de Smart City Roadmap, het visiedocument van Smart City Den Haag. Deelnemers van het ICT Café hoorden welke plannen er toen lagen om van Den Haag een Smart City te maken en welke faciliteiten geboden werden om inwoners, bedrijven en kennisinstituten te helpen slim te ondernemen. Naast Jan Willem Duijzer (gemeente Den Haag), Pim Stevens (KPN) en Gert de Ruiter (Haagse Hogeschool), vertelde Marcella Mesker (ex-tennisspeelster en sportcommentator) hoe zij destijds op een ‘slimme’ manier gebruikmaakte van de hedendaagse ICT-mogelijkheden. Joris Castermans van Syntens nam de deelnemers mee in de wereld van ‘Internet of Things’ en ging in op de business opportunities voor het MKB in een connected world.

Bekijk het online magazine voor een impressie van de onderwerpen die deze editie in de Caballero Fabriek aan bod kwamen.

View my Flipboard Magazine.